(čti FT-šmejt)FT-SHMATE

skromný návrh
Victor Rosenthal, 4X6GP

Když jsem čekal, až se VP6R objeví na CW místo FT-8 na 20 nebo 15 metrech během velmi krátkých otevření na Blízký východ, začal jsem si myslet, že FT-8 nemusí být tak špatná, jak jsem předpokládal. Přemýšlel jsem, jak ji ještě zlepšit. A najednou jsem dostal nápad, o kterém si myslím, že způsobí revoluci v digitálních druzích provozu i radioamatérství obecně a možná si dokonce vydělám na pivo.

Co je FT-8 kromě velké online hry pro více hráčů? A proč nelze některé pojmy známé ze světa her aplikovat na ham rádio?

Navrhuji zřídit síť serverů, která by simulovala chování ionosféry. Pro přístup k síti by byla k dispozici jednoduchá klientská aplikace napříč platformami, s uživatelským rozhraním, které bylo přesně jako WSJT-X nebo podobné programy. Uživatelé by se mohli bezplatně zaregistrovat, i když budou k dispozici nákupy v aplikaci (více o tom později).

Systém by nejprve simuloval 5 wattový vysílač a dipólovou anténu ve výšce 10 metrů nad zemí s průměrnou vodivostí. Když se uživatel přihlásí k serveru, algoritmus vypočítá pravděpodobnost, že bude slyšet v místech všech ostatních uživatelů pomocí VOACAP pro předpovědi šíření při zohlednění umístění, výkonu, antén, SSN a A / K indexů atd. Spojení by probíhala s pravděpodobností, vypočítanou algoritmem. Pokud by jedna stanice volala více stanic, volající by byl vhodně zařazen do fronty podle síly signálu.

Vítejte v FT-SHMATE, dokonalém digitálním druhu provozu! Provoz FT-SHMATE bude nerozeznatelný od staromódního FT-8. Začátek je však mnohem jednodušší: nepotřebujete rádio, zvukovou kartu ani radioamatérskou licenci. Vše, co potřebujete, je počítač, stačí dokonce i smartphone. Kdokoli to dokáže! A vzhledem k přístupnosti ARRL, pokud jde o věci, jako je DX provoz a jejich podpora digitálních druhů provozu, jsem si jist, že by souhlasili s tím, že umožní FT-SHMATE QSO počítat do DXCC!

Zmínil jsem se o nákupech v aplikaci. Představuji si celou řadu doplňků, které si můžete zakoupit, abyste vylepšili svůj zážitek z FT-SHMATE. Za několik set dolarů si můžete koupit 13 dB zvýšení síly signálu, což odpovídá zvýšení výkonu na 100 wattů. Za několik tisíc si můžete dokoupit ekvivalent signálu 1500 W. K dispozici je také vylepšení výšky a zisku antény za ceny, které jsou vysoce konkurenceschopné s náklady na fyzické stožáry a antény. Můžete si dokonce za několik set tisíc koupit klidné venkovské prostředí nebo přímořské místo. A ve světě FT-SHMATE neexistují žádná omezení antén!

To není všechno. Za 500 000 dolarů vám společnost FT-SHMATE dá dvoutýdenní „DXpedici“ na ostrov Bouvet. Vy a 10 přátel budete moci FT-SHMATE ovládat, jako byste byli na Bouvetu s opravdovou značkou 3Y0! Všechno bude jako fyzická DX expedice, kromě toho, že nedojde k problémům s motorem ani s počasím. Chcete pracovat ze Severní Koreje? Za odhadované náklady na úplatek ve výši 1 milionu dolarů pro Kim Čong Una to může FT-SHMATE umožnit.

Ale možná jste ten typ, který by raději zůstal doma a jen dělal vše, co slyšíte. FT-SHMATE vás oslovil. Protože všechna rádiová spojení ve FT-SHMATE jsou virtuální, neexistují žádná otravná pravidla nebo předpisy. Pokud si to můžete dovolit, připravíme vás QTH s půl megawattem a obrovskými dipólovými poli pro vysílání a také vzdáleným přijímacím místem s akry Beverage antén do všech směrů.
...
Hmm, 20 by nyní měla být otevřena na VP6. Zajímalo by mě, jestli jsou stále na FT8?

-
73,
Victor, 4X6GP
Rehovot, Izrael
Dříve K2VCO
CWops no. 5
http://www.qsl.net/k2vco/